Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@13:38:33 GMT

ایمپالا؛ رکورددار پرش طول در حیوانات

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۹۶۰۸۸

ایمپالا؛ رکورددار پرش طول در حیوانات

عصر ایران - ایمپالا(نام علمی: اپیسروس ملامپوس) جانداری است متعلق به خانواده شاخ درازان یا بزگوزن ها که با سرعت بسیار زیادی حرکت می کنند. شاخ درازان نیز به عنوان یک نام کلی برای اشاره به گروه بزرگی از گاوسانان آفریقا و اوراسیا به کار می رود.

ایمپالا فراوان ترین حیوان نشخوارکننده در ساواناهای شرق و جنوب آفریقا محسوب می شود و اغلب در گله های بزرگ تحت کنترل یک نر بالغ، دیده می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایمپالا را می توان شکل تکامل یافته یک بزگوزن دانست زیرا هم ظاهر بسیار زیبایی دارد و هم قابلیت های بالای فیزیکی. ایمپالاها رکورددار پرش طول هستند و در هر جهش حدود 10 متر می پرند.

ظاهر و مشخصات فیزیکی

نام پرکاربرد برای این جاندار: ایمپالا

نام علمی: اپیسروس ملامپوس

نوع: پستاندار

خوراک: گیاه خوار

 ارتفاع از زمین در قسمت شانه: 83 تا 99 سانتیمتر

وزن: 40 تا 76 کیلوگرم

اندازه حیوان در مقایسه با یک انسان 183 سانتیمتری (عکس 1)

وضعیت فعلی جمعیتی: باثبات(در خظر انقراض قرار ندارد)

ایمپالا بدنی با سایز متوسط و قلمی دارد. پاهای باریک و گردن بلند ترکیبی را ایجاد کرده که در نهایت به حیوان کمک می کند تا سرعت بالا و همچنین واکنش های سریع در هنگام احساس خطر، داشته باشد. نرها معمولا حدود 20 درصد سنگین تر بوده و شاخ هایی زیبا به شکل چنگ رومی دارند که از 45 تا 91 سانتیمتر یا حتی بلندتر از این مقدار رشد می کنند و با این ویژگی؛ عنوان شاخ بلندترین بزگوزن در شرق آفریقا را به خود اختصاص داده اند. بدن هردو جنس ایمپالا پوششی به رنگ قهوه ای متمایل به قرمز دارد که البته این رنگ در دو طیف پررنگ و کم رنگ به ترتیب روی پشت و قسمت پایین تر آن دیده می شود. زیر بدن حیوان نیزسفیدرنگ است. در انتهای بدن نیز دو خط تیره حالتی شبیه حرف M ایجاد کرده اند.

رنگ سفید در پوشش ایمپالا تنها محدود به زیر بدن حیوان نمی شود و در اطراف چشم، درون گوش، دم و پوزه هم دیده می شود. ایمپالای صورت مشکی (اپیسروس ملامپوس پیترسی) از جنوب غربی آفریقا یک زیرگونه نسبتا نادر است که به شدت مورد توجه شکارچیان قرار دارد.

مکان زندگی

ایمپالاها گونه بسیار جالبی هستند که ترجیح می دهند جایی میان جنگل و چمنزار زندگی کنند از این رو در فصل بارندگی علف می خورند و در فصل خشک جنگل را به عنوان یک گزینه جذاب تر برابر خود دارند.

باتوجه به محدودیت زیستگاه، ایمپالاها به خوبی توانسته اند خود را با شرایط محیط هماهنگ سازند. آنها حتی می توانند در مناطقی که پوشش گیاهی آن مورد چرای شدید دام های اهلی قرار داشته و همچنین در فاصله ای دور از آب قرار دارد نیز خود را سیر کنند.

تولید مثل

ایمپالا در فصل بارندگی جفتگیری می کنند و حدود 7 ماه بعد زایمان انجام می شود یعنی تقریبا در انتهای فصل خشک سال. در فصل جفتگیری نرها با سر و صدای زیادی به قدرتنمایی برابر یکدیگر می پردازند تا بتوانند جفت مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

مواجهه با خطر(دفاع)

شکار ایمپالاها هیچگاه کار آسانی برای شکارچیانی مانند شیرها نبوده است. آنها به هنگام خطر به سرعت با سر و صدا به گله هشدار می دهند و با جهش های بلند خود با ارتفاع 3 متر و طول 10 متر یک فرار حرفه ای را به نمایش می گذارند. با این ویژگی یک ایمپالا براحتی از هر مانعی عبور خواهد کرد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ایمپالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۹۶۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در کاشان

مدیر مرکز مدیریت بحران کاشان از حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در روستای سادیان خبر داد و گفت: ۸۰ راس دام سبک تلف شد. - اخبار استانها -

هادی کاشانی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به حمله گرگ به گوسفندان در روستای سادیان، اظهار داشت: این اقدام طی دو مرحله انجام شد و 80 راس دام سبک مورد حمله حیوانات وحشی قرار گرفتند.

وی ضمن اشاره به اعزام اکیپ عملیاتی شبکه دامپزشکی شهرستان کاشان به روستای سادیان افزود: اکیپ‌ اعزامی به روستای سادیان از توابع شهرستان کاشان با هماهنگی مدیریت بحران اقدامات پیشگیرانه مانند واکسیناسیون، دفن بهداشتی و قرنطینه دام‌های موجود اقدام شد.

مدیر مرکز مدیریت بحران شهرستان کاشان ضمن اشاره به ارائه آموزش‌های لازم به دامداران توسط محیط زیست ابراز داشت: مقرر شد محیط زیست با همکاری محیط بانان و عوامل بومی نسبت به رفع خطر و زنده‌گیری اقدام کنند.

وی ضمن اشاره به علت وقوع این حادثه در روستای سادیان گفت: کمبود منابع آب و فقر پوشش گیاهی در منطقه حفاظت شده قمصر برزک علت وقوع چنین حادثه‌ای است چراکه حیوانات وحشی به دلیل این کمبودها به مناطق شهری و روستایی ورود می‌کنند.

6 نفر بر اثر حمله گرگ در اردستان مصدوم شدند

کاشانی‌نژاد با بیان اینکه لازم است دستگاه‌های متولی تمهیدات لازم را بیندیشند، تصریح کرد: اداره محیط زیست و منابع طبیعی شهرستان کاشان باید تمهیدات لازم را باید بیندیشند تا در این زمینه شاهد ووقوع چنین حوادثی نباشیم.

انتهای پیام/801/

دیگر خبرها

  • وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)
  • (ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا
  • عجیب‌ترین حیوانات آمریکای جنوبی + فیلم
  • تصاویر دوست‌داشتنی از بچه‌های حیوانات که دلتان را می‌برد
  • گرمای بی‌سابقه و خونخواری حیوانات یک باغ‌وحش! + فیلم
  • حمله حیوانات وحشی به گوسفندان در کاشان
  • غذارسانی به حیوانات محبت در حق آنها نیست
  • واکنش امید نورافکن به عکس جنجالی؛ به این حیوان علاقه دارم!
  • اینجا برای حیوانات پاپوش می دوزند | یکی به نعل و یکی به میخ
  • گربۀ محله مهم است